Boom för e-handlare i coronakrisen – 5 tips som får kunder att hitta din webbutik!

Allt fler småföretagare flyttar sin försäljning till nätet, rapporterar Nyhetsmorgon. Är du en av de som precis börjat sälja prylar online? Här är tipsen som gör att kunderna hittar din e-handel. 

Det blomstrar av nya e-handlare. Fysiska butiker har fått lägga om sin strategi helt för att överleva coronakrisen – de blir digitala. Det finns flera onlinetjänster som hjälper butiker och affärer att skapa en egen e-handel på ett smidigt sätt. 

När du har valt e-handelsplattform och kommit underfund med hur du lägger upp ditt sortiment online, förhandlat fraktkostnader och leverantörer – ja, då är det dags att börja marknadsföra dig smart, för att få snurr på affärerna.

5 tips som får kunderna att hitta din e-handel:

1. Klättra på Google
När du skriver texterna på din sajt, använd många ord och fraser som dina potentiella kunder sannolikt söker på. Det gör att din sida kan hamna högre upp i sökresultatet på Google. Det innebär att du bör lyfta ”mammakläder av hög kvalitet” – men även ”snabb leverans”, ”fri frakt” eller andra USP:ar.

2. Använd bloggar
Kontakta bloggare som passar din produkt, fråga ifall de vill skriva om dina produkter mot en slant. Då hamnar du i rätt forum för din målgrupp.

3. Annonser i sociala medier
Du behöver inte ha en jättebudget för att få dina annonser att snurra i sociala medier, även om mer pengar självklart ger högre räckvidd. Dessutom når du rätt målgrupp genom enkla inställningar i annonsplattformen. Testa dig fram.

4. Fixa länkar
Försök få andra hemsidor eller bloggar att länka till din e-handelssajt. Det gör att sökmotorerna anser din hemsida som viktig och den rankas högre i sökresultat.

5. Städa sociala medier
Se över ditt företags sociala medier-konton så de ser representativa ut. Precis som att du putsar din privata Linkedin-profil när du söker jobb. Tänk så!

Bixny hjälper ditt företag med marknadsföringsstrategi och får din e-handel att synas online – BILLIGT. Kontakta oss idag!


Share this post: