”Jag har inte tid att fixa Instagram för mitt företag”. Jo, det har du visst!

Ska du precis starta Instagramkonto för ditt företag? Eller har du ett flöde som du har tröttnat på? Det behöver inte ta lång tid tid att skapa ett snyggt Instaflöde – som lockar kunder till din business …

Sänk ribban. Självklart bör du ha ett genomtänkt Instagramflöde med fina bilder som visar vad ditt företag sysslar med – och inspirerar till köp eller bokning. Men du måste inte publicera ett inlägg varje dag, varannan dag eller ens en gång i veckan. 

Kvalitet före kvantitet

Ifall tid, kunskap eller intresse inte räcker till för att underhålla ditt Instagramflöde räcker det om du lägger upp 6–12 bilder och låter dem vara skyltfönster för ditt företag. (12 bilder rymmer en grid som täcker de flesta skärmar.) 

Gör din grid så intressant som möjligt med så små medel som möjligt. Mixa närbilder med miljöbilder och kanske en textplatta med några av ditt företags värdeord, passande citat eller stående erbjudande. Här finns en hel del smarta tips på hur skapar ett snyggt Instragramflöde

Eller så kan du skapa en grid baserad på bara en utvald bild. Ladda hem en app som kirrar biffen så slipper du beskära bilden själv – löjligt enkelt. Sök på typ Gridmaker for Instagram där appar finns.

Men sen då?

Visst, ett aktivt Instagramkonto genererar högre räckvidd och fler följare. Men det är kanske inte din prio just nu? Du vill sälja din produkt eller tjänst, och nu har du skapat ett snyggt skyltfönster för detta. Putsa fönstret ibland, kanske säsongsvis eller när det passar ditt företag.

Glöm inte:

  • Ladda upp en profilbild, förslagsvis företagets logga
  • Lägg till adressen till företagets hemsida i profilen – viktigt!
  • Skriv en kort beskrivning i din profil om vad ditt företag erbjuder

Klart!

Behöver du hjälp att annonsera på Instagram? Eller komma igång med ditt företags sociala medier? Kontakta Bixny!


Share this post: